更新日 : 2022/09/05 

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No.著(作)者. タイトル. 誌名・発行者. 年月. RecID
1
戸田安香、三坂 巧. 醤油に含まれる香気成分が旨味を増強する. Aroma Research. 2018/11. 解説000353
2
Narukawa, M., Kamiyoshihara, A., Kawae, M., Kohta, R., and Misaka, T. Analysis of aging-dependent changes in taste sensitivities of the senescence-accelerated mouse SAMP1. Exp. Gerontol. 2018/11. 論文029458
3
Narukawa, M., and Misaka, T. Tas2r125 functions as the main receptor for detecting bitterness of tea catechins in the oral cavity of mice. Biochem. Biophys. Res. Commun. 2018/09. 論文029457
4
成川真隆、三坂 巧. 食経験による嗜好性の変化をめぐる分子知見. 肥満研究(日本肥満学会誌). 2018/08. 解説000352
5
Toda, Y., Nakagita, T., Hirokawa, T., Yamashita, Y., Nakajima, A., Narukawa, M., Ishimaru, Y., Uchida, R., and Misaka, T. Positive/negative allosteric modulation switching in an umami taste receptor (T1R1/T1R3) by a natural flavor compound, methional. Sci. Rep. 2018/08. 論文029456
6
Narukawa, M., Kurokawa, A., Kohta, R., and Misaka, T. Participation of the peripheral taste system in aging-dependent changes in taste sensitivity. Neuroscience. 2017/09. 論文026224
7
三坂 巧. 内閣府SIP「次世代機能性農林水産物・食品の開発」のグランドデザイン. 生物工学会誌. 2017/05. 解説000189
8
Maeda, N., Narukawa, M., Ishimaru, Y., Yamamoto, K., Misaka, T., and Abe, K. A large increase of sour taste receptor cells in Skn-1-deficient mice does not alter the number of their sour taste signal-transmitting gustatory neurons. Neurosci. Lett. 2017/05. 論文026223
9
成川真隆、三坂 巧. 味覚系を介した食嗜好の形成. 実験医学. 2017/04. 解説000188
10
三坂 巧. 味覚を変えてしまうタンパク質の謎 酸っぱいものが甘くなる?. 実験医学. 2016/11. 解説000183
11
Tsutsui, K., Otoh, M., Sakurai, K., Suzuki-Hashido, N., Hayakawa, T., Misaka, T., Ishimaru, Y., Aureli, F., Melin, A.D., Kawamura, S., and Imai, H. Variation in ligand responses of the bitter taste receptors TAS2R1 and TAS2R4 among New World monkeys. BMC Evol. Biol. 2016/10. 論文026222
12
三坂 巧、戸田安香. おいしさの科学的評価・測定法と応用展開. シーエムシー出版. 2016/09. 著書002851
13
Imai, H., Suzuki-Hashido, N., Ishimaru, Y., Sakurai, T., Yin, L., Pan, W., Ishiguro, M., Masuda, K., Abe, K., Misaka, T., and Hirai, H. Amino acid residues of bitter taste receptor TAS2R16 that determine sensitivity in primates to beta-glycosides. Biophys. Physicobiol. 2016/07. 論文026221
14
成川真隆、三坂 巧. シナプスを介した酸味の情報伝達−味蕾におけるコンプレキシン2の発現と味情報伝達における役割. 化学と生物. 2016/04. 解説000180
15
三坂 巧. 栄養状態や食経験によって変化する嗜好性. 食品と開発. 2016/03. 解説000179
16
Yoshimoto, J., Okada, S., Kishi, M., and Misaka, T. Ulex europaeus agglutinin-1 is a reliable taste bud marker for in situ hybridization analyses. J. Histochem. Cytochem. 2016/03. 論文025840
17
Maeda, N., Ohmoto, M., Yamamoto, K., Kurokawa, A., Narukawa, M., Ishimaru, Y., Misaka, T., Matsumoto, I., and Abe, K. Expression of serotonin receptor genes in cranial ganglia. Neurosci. Lett. 2016/03. 論文025841
18
Koizumi, T., Terada, T., Nakajima, K., Kojima, M., Koshiba, S., Matsumura, Y., Kaneda, K., Asakura, T., Shimizu-Ibuka, A., Abe, K., and Misaka, T. Identification of key neoculin residues responsible for the binding and activation of the sweet taste receptor. Sci. Rep. 2015/08. 論文025839
19
Suzuki-Hashido, N., Hayakawa, T., Matsui, A., Go, Y., Ishimaru, Y., Misaka, T., Abe, K., Hirai, H., Satta, Y., and Imai H. Rapid expansion of phenylthiocarbamide non-tasters among Japanese macaques. PLoS One. 2015/07. 論文025838
20
成川真隆、三坂 巧. 食事に起因する味嗜好性の変化. バイオインダストリー. 2015/06. 解説000159